Nyheter / artiklar

SANDIN-företagandet går nu vidare...

Kristofer Sandin Byggmästare R.I.P. 1989.
Christer Sandin Marknadsföring & Säljutbildning.
John Sandin Film, foto & design.

Gratulerar John Sandin till nya utmaningar och Lycka till!

VÄRLDENS FÖRSTA...

Filmaren John Sandin med världens första 3-axliga kamerastabilisator med inbyggd fokusföljning. Zhiyun Crane 2 - Avancerad 3-axlig gimbal för videoinspelning.

Kontakt: +46 703 733 719  john.sandin@hotmail.com

Hälsning till alla som jag samarbetat med under åren.

Bli bästa säljaren... Boka in träningspass! ...och få ett försprång på marknaden!

Nöjda kunder!

Christer är en glad, kreativ "dekoratör i grunden"​ och spontan norrlänning som inspirerar och smittar av sig på omgivningen. En riktig ”motor” med många bra och lärorika idéer. 
Vill du ha kontakt och få ytterligare ”guldkant” på tillvaron, ring 070-528 36 57.

BLI BÄSTA SÄLJAREN - Boka in träningspass! Företaget har 26 år i branschen!                                                                                                                                    
Kommentarer från kundföretag: Positiv energi - Glad och trevlig, uppiggande - Mycket bra, bred utbildning med perfekta praktiska övningar - Riktigt bra, läckert att komma ihåg vad folk i gruppen sagt - Tusen tack för två väldigt givande dagar!

Innehåller: Vad är försäljning? Gruppen enas efter en stunds diskussioner... och därefter genomgång av säljandets resultatfaktorer. Dagen fortsätter med mötesbokning, informationsinhämtning, hur man kan arbeta effektivare med frågor i behovsanalysen, idéförsäljning och säljande argumentation. Lyssna in köpsignaler... Bra tempo håller vi. Nya kunskaper och förberedda argument att ta med sig till kommande kundmöten. "Hands on" kan man uttrycka det!

 

...heldagsövningar som uppskattas av deltagarna och företaget: "Hej Jag får tacka för en trevlig dag idag med många nya infallsvinklar i säljet. Kändes som att de jag frågade vad dagen gett dem, så har de fått nya saker att använda, tänka och försöka bli bättre på."

Mikael Hellgren, vd Mockfjärdshus AB

FR2000 Verksamhetsledning

Kom-igång kurs med FR2000 på Quality Airport Hotel Arlandastad. Innehåller krav på ett integrerat ledningssystem för kvalitet, miljö, arbetsmiljö och kompetensförsörjning. Konsultation hos respektive företag. Kursledning: Christer Sandin och Torbjörn Johansson.

Maria Karlsson samspråkar med Magnus Almquist. Utvecklingsprogrammet kommer att leda fram till ett certifikat. Mera info: Christer Sandin Tel. 070-528 36 57

Utbildning för internrevisorer!

Innehåller: Dag 1 Delkrav i standarden FR2000 Dag 2 Revisionsteknik Etik och moral vid revision Praktiska revisionsövningar - Redovisning av revisionsövningar och prov. Summering, kursutvärdering och diplom. Utbildningen är grundläggande och fokuserar främst på revisionsteknik och är uppbyggd enl. standarden ISO 19011.                      

Fjorton engagerade deltagare på Internrevisorsutbildning. Ledare: Christer Sandin och Torbjörn Johansson.

Smart val...

Efter gymnasiet arbetade jag på bl a Kingstreet 3, Mariestad med försäljning och marknadsföring av skateboards, tillbehör och kläder. Fortsatte med bl a lansering av varumärket Picture, som jag också utformat, tillsammans med Erik Eka Jonsson . Picture är samlingsnamnet för en rad populära produkter inom skateboardfamiljen. Bor numera i Umeå och driver mitt eget företag inom Film, Foto och Design. En rad uppmärksammade uppdrag har genomförts med bl a Random Bastards. Höres/John

Aktuellt! SÄLJARE ATT HYRA! Säljkampanjer och produktlanseringar

JS: Picture on snow

Den här bilden gav ett skipass till Vemdalen och premiären den 28 nov. Grattis Helena Begeland som fotade.

JS: Välj egen design på griptape´n

Design & Graphic: John Sandin. Beställning Tel. +46 703 733 719.

Här en presentation av Picture-brädan i Transitions Skatepark Guide.

Bilden är hämtad från Götene Skatepark och John Sandin in action.

Köpmannens förväntningar på säljaren...

Sedan 1997 har vi kontinuerligt intervjuat köpmän om vilka behovsområden en säljare ska tillgodose för att kvala in som affärspartner och leverantör. Vi har uppdaterat handlarens punkter på önskad säljkompetens. Säljchefer/coacher och säljare - Kontakta Christer Sandin för ett möte och du får ta del av värdefull kundinformation... Tel. 0705 - 28 36 57 eller via kontaktinfo här på hemsidan.

Läs mera om Säljträning och Kundbemötande - Startsidan! ...eller klicka på Mötesbokning, Bli bästa säljare... eller PEP för säljare... uppe till höger.

Aktuellt: SÄLJARE ATT HYRA! Säljkampanjer och produktlanseringar

MARKNAD Nykundsbearbetning och försäljning Säljkampanjer och marknadslanseringar/SÄLJARE ATT HYRA! Event, mässor och utställningar Uppföljning av levererade produkter och tjänster

Bli bästa säljare... Dags för en `Brush Up` i säljarbetet? Säljande presentationer - Träning Agera inför grupp

STRATEGISK HANDLINGSPLAN Den strategiska analysen är en viktig del i arbetet att komma framåt med företaget och organisationen.

KVALITETS/MILJÖPROJEKT Typprovning av emballage t ex för farligt gods: Inköps- och produktionsprocess. Leverantörsbedömning Verksamhetsledning/Handbok/Flödesbeskrivning

UTBILDNING FÖR INTERNA REVISORER Riktas till Interna revisorer av kvalitets- och miljöledning i företaget.

KICK OFF - Master of the Ceremonies Vi tar ansvar för hela eller delar av eventet

Är detta intressant för er ska du kontakta mig omgående! Ring Christer Sandin, tel. 0705-283 657 eller via kontaktinfo här på hemsidan.

GeoPro AB i Jönköping har haft PEP® utbildning

" Effektivitet är nyckelord hos oss. Vår struktur för mappar, eget och gemensamt material fungerar alldeles utmärkt.
Med veckoplaneringen hinner vi bättre med det som vi planerat att göra under arbetstiden och har mindre övertid.
Vi får mera gjort med PEP "

Stefan Klingberg, vd

GeoPro AB hanterar många uppdrag inom täktplanering, mark, miljö och vatten.
Fr v Sofia Ellergård, Robert Wedmo, Stefan Klingberg och Oskar Karlsson.

"Nu ska vi komma igång med det här!"

Kick off/avspark för nya produkten, profilen, projektet, strukturen, organisationen, lokalen, marknaden eller vad företaget/organisationen nu ska lansera. Master of the Ceremonies. Att komma igång från början, samlas och ha kul tillsammans helt enkelt!

Vi erbjuder att ansvara för hela eller delar av projektet/eventet. Kunden får ett förslag med en handlingsplan och offert efter att vi träffats eller haft kontakt på annat sätt. Läs mera ´Projektledare att hyra´ och ring Christer Sandin, 0705-283 657 eller via kontaktinformationen här på hemsidan.

Tolkförmedlingar i Eslöv och Lund är certifierade.

Bilden nedan är från vårt seminarium i Eslöv, tolkförmedlingscheferna Frida Andersson på hemmaplan, t v, och Janni Lohse från Lunds kommun.

Först ut med att få sitt certifikat av de förmedlingar som nu infört FR2000 Verksamhetsledning är tolkförmedlingen i Eslövs kommun. – I slutet av februari skickade vi in begäran om offert till revision. Vi var förväntansfulla hur revisionen skulle förlöpa, även om vi tyckte att vi lyft på alla stenar i verksamheten, säger Frida Andersson, Avdelningschef på Kommunservice i Eslövs kommun. – Revisorn bad om två kompletteringar och nu har vi fått vårt certifikat. Det känns riktigt bra att ha infört ett ledningssystem i verksamheten och vi firade certifieringen på vår arbetsplatsträff , avslutar Frida. Kontakta Christer Sandin för flera goda exempel 

Ann har gått på PEP® kurs hos VänerEnergi AB

Ann Claesson, kundstödsansvarig: Vi har många kunder och kundfrågor att hantera dagligen och då krävs det att rätt saker blir gjorda i tid.

- Att kontinuerligt rensa i pappersflödet är ett måste ...fortsätter Ann och att dagligen ta makten över datorns inkorg så den är tom när jag lämnar kontoret. PEP-kursen ger oss flera värdefulla "kickar", ex. att använda den elektroniska kalendern som ett verkligt planeringsredskap och dela ut den till arbetskamraterna. Kontakta Christer Sandin, tel. 0705-283 657 eller via kontaktinfo här på hemsidan.

5s skapar effektivare arbetsplatser och samtidigt minskar stressen ...Boka in ett seminarium!

Vi erbjuder ett 5s-seminarium på din arbetsplats som inspirerar till effektivare fabriker, lager och kontor. Läs mera om 5s - The Toyota Way, på startsidan!

Kontakta Christer Sandin, tel. 070-528 36 57 eller skicka ett mail till info@sandinmarknad.com

Att hämta inspiration och kraft gör man även ute i naturen, som här på Tåsjön med Borgafjällen i bakgrunden.

Tolkförmedlingar kvalitetssäkrar

Flera av Tolkservicerådets förmedlingar har nu infört FR2000 verksamhetsledningssystem. FR2000 hjälper tolkförmedlingarna att kvalitetssäkra verksamheten ytterligare. Tolkservicerådet (TSR) bildades 1996 för att åstadkomma en kvalitetsutveckling, bättre effektivitet och ökad rättssäkerhet inom tolkförmedlingsverksamheten. Organisationen fungerar idag som ett samverkansforum för språktolkservice och har 20 anslutna förmedlingar.

Fr v: Khawla Ibrahim, Helsingborg, Janni Lohse, Lund och Nina Afram-Arhov, Växjö har nu färdigställt arbetet med sina ledningssystem och fått sina certifikat. Inom tolkservicerådet finns idag flera förmedlingar som redan är certifierade enligt FR2000. Att andra TSR-förmedlingar nu inför FR2000 verksamhetsledningssystem ses som mycket positivt. – Verksamhetsledningssystemet FR2000 är ett sätt för oss att säkerställa god kvalitet samtidigt som vi arbetar med ständiga förbättringar, säger Caroline Balkstedt, Tolkservicerådets ordförande. – På sikt är förhoppningen är att fler förmedlingar ska ansluta sig, fortsätter hon. För att säkerställa att verksamhetsledningssystemet uppfyller branschspecifika krav har Tolkservicerådet valt att ansöka om att kravstandarden kompletteras med ett så kallat tilläggskrav. – Tilläggskravet är ett bra sätt för oss att säkerställa att det i verksamhetsledningssystemen tas hänsyn till sådant som är unikt för just vår bransch, säger Caroline Balkstedt, ordförande i TSR. – Det känns positivt att möjligheten till branschanpassning finns, avslutar hon. 

Personlig försäljning

Wästgötabagarns säljare som jobbar på marknader och torg samlades för utbildning på Stadshotellet i Mariestad. Fokus under dagen var relationscirkeln, funktionell- och personlig service.

Bild från torghandel i Töreboda och aktiva Schölds i mötet med kunder. Läs mera om Säljutbildning-Kundbemötande på Startsidan ..

Träning i mötesbokning ...Halvdagsövning!

Hur går det med mötesbokningen?
Ligger du efter med försäljningen? Vill du bli effektivare i kontaktskapande arbete?
Antalet kundkontakter ökar dina möjligheter till nya order och intäkter.
En handlingsplan med mål och säljinsatser är en god start.

Vi erbjuder träning i att boka och genomföra nybesök
Genomförs enskilt eller i grupp.

PS. Jag kan här avslöja:" Det är mötet du ska sälja in - inget annat"

Innehåll:
· Förtroendeplattformens betydelse
· Positiva uttryck
· Att tala i telefon, förberedelser, manus
Pre sälj
. Segmentering
. Identifiera prospekt
. Kvalificera och analysera
· Så genererar du flera "leads"
Proaktiv sälj
. Mötesbokning
. Att boka möte med E-post
. Förbereda möte
Aktiv sälj
. Genomföra mötet
· Kommunikation och aktivt lyssnande
· Frågemetodik/behovsområden
. Idéförslag
. Offert

Läs mera om Säljträning och Kundbemötande - Startsidan!

...eller klicka på `Bli bästa säljare`... uppe till höger.

PEP® för säljare: Lägger du mycket tid på administration? Hinner du ringa dina kunder?

Skulle du vilja ha mer tid till det egentliga säljarbetet så som besök och offertskrivande?
Då är detta kursen för dig!

PEP för säljare genomförs på din egna arbetsplats där vi varvar teori och praktik. Varje deltagare får individuell coachning och uppföljning. Du får synliga resultat redan första dagen!

Vi börjar med att träffas och skapar oss en bild av din arbetssituation, för att på bästa sätt kunna tillgodose just dina behov. Kursinnehåll:

- Personlig planering med fokus på säljarbetet.
- En metod för att hantera och eliminera tidstjuvar/säljhinder.
- En prioriteringsmodell för att få rätt saker gjorda i tid.
- Inventering av allas arbetstid.
- Att använda kalendern som ett verkligt planeringsverktyg.
- Veckoplanering och handlingsplaner.
- Besöksbokning, framgångsfaktorer och nyckeltal.

Utbildningsledare: Christer Sandin Tel. 070-528 36 57

Välkommen en ny generation Sandin.

Hej,  Jag bor numera i Umeå och driver mitt eget företag inom Film, Foto och Design. En rad uppmärksammade uppdrag har genomförts med bl a Random Bastards. På återhörande/John. Tel. +46 703 733 719.

Under året var jag på utbildning i Stockholm, Master of Sales stod på agendan, peppad på vad som skulle bjudas på. - Det blev en bra dag som öppnade nya möjligheter. Vi syns på affärsmöte. +46 703 733 719.

Certifiering och social hållbarhet sparar pengar för företag

MARIESTAD: Rotary lunchföredrag på Karlsholme                                                                                                                                                                                                                                                                                        På temat hållbar utveckling och företagsnytta för kunden, bjöd Mariestads Rotaryklubb in medlemmar och företagare till lunchföredrag på Karlsholme. Efter den inledande lunchen pratade Sofia Guldbrand, ägare av Guldbrand Coaching, om smarta sätt att växla upp värdet av hållbara investeringar genom Unescos biosfärsprogram.                                                                                                                                                                                               – Vi måste fråga oss själva vad vi kan bidra med till social hållbar utveckling. Ett sätt är hitta metoder för att ta bort stressen i vår vardag.

Torbjörn Johansson, vd för SQS Kvalitets- och miljöledning AB, fortsatte på temat hållbar utveckling för kunden, företaget och planeten. Han är expert på certifieringssystemet ISO 14 000.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       – Företag sparar pengar och miljön om de arbetar förebyggande med att identifiera risker och bygger upp beredskap om olyckor inträffar bland personalen eller inom produktionen.

Uppskattade  föredrag                                                                                                                                                                                                                                                           En av gästerna vid lunchen var Björn Mossberg från intresseorganisationen Företagarna i Mariestad.                                                                                                                                                                                                                                    – Viljan till att utveckla näringslivet i Mariestad har tagit stora steg de senaste åren. Rotarys lunchföredrag har varit en viktig del i den mognadsprocessen.

Henrik Beck Friis

MT 2017-01-21

 

 

NYHET! T-Shirt

med tryck poststämpel från Brattbäckens poststation 1898 -1962.

Den finns att beställa via min Kontaktinfo i vit, svart eller marinblå. Rund hals eller V-ringad. Välkommen med antal och du får prisuppgift!

Vi kommer från Brattbäcken, som är vackert belägen vid Tåsjön i norra Ångermanland. Borgafjällen ramar in byn. Idé och utformning John Sandin och undertecknad.